Before & After: A new kitchen for Portland newlyweds’ nest

 

before-after

 
This small starter house on the outskirts of Portland, Maine is home to a newlywed couple embarking upon a series of renovations to make it their own. Working within the home’s small footprint, a top priority was to achieve a greater sense of space. By removing a wall between the dining room and kitchen, they were able to create more flow and functionality, while also letting in more light.

A new island was installed in place of a small obtrusive peninsula that had been choking the workspace. This created space to move the fridge away from the cooking surface and the sink into the island.

The new layout allows the young couple to entertain, cook, and move freely about the space. The renovation was done on a small budget; but with tastefully chosen finishes, furnishings, and thoughtful space planning, the space was truly transformed!

Materials we used included:

-White shaker cabinets
-Quartz countertop
-Laminate floor made to look like wood
-Porcelain backsplash tile
-Stainless steel appliances

Ready to open up the possibilities of your small space? Contact us to schedule a consultation.

sign up for inspiration, tips and ideas

Kitchen Design Collage

CLOSE